Gluténmentes palacsinta készítésének egyik leggyorsabb és talán legkönnyebb módja a Mester család palacsintaporát használni. Nálunk szinte minden héten vagy minden második héten készül, hiszen melyik gyermeknek ne lenne a kedvenc ételei között a frissen kisütött, még langyos palacsinta.
Most éppen lekváros és Nesquik kakaós töltelékkel készült. De gyakran van fahéjas, túrós, és Nutellás változat is.
Hozzávalók:
- 20 dkg Mester család palacsintapor
- 4 dl tej ( tejtől és állagtól függ )
- étolaj a sütéshez
- Nesquik kakaó por
- Lekvár ( Schwartau fajtát szoktunk venni, mert Gluténmentes, a címke felirata szerint "Glutenfrei" és még finom is )
Ebből a mennyiségből nálunk ez a kilenc darab gyönyörűség jött ki, de vékonyabb tésztával sütve 11-12 darabbal lehet számolni.
Jó étvágyat !!!
Péter