Sziasztok !
Készítettünk egy hagyományos New York-i sajttortát gluténmentesen. Nálunk most karamell öntettel és Toffifee díszítéssel készült. Természetesen bármilyen gyümölcsszósszal és gyümölccsel ízesíthető, nagyon illik hozzá az eper vagy az áfonya.
Hozzávalók:
A torta alapját Schär gluténmentes keksz adta, ezt kell összetörni és az olvasztott vajjal összekeverni majd a tortaformába nyomkodni és kihűteni. Ezután vajjal kell kikenni a forma belső oldalát és sütőpapír csíkkal bélelni.
Egy nagy tálban a krémsajtot ki kell keverni a cukorral majd a tejföllel és ezután a tejszínnel. Ha ez meg van akkor mehet bele egészben a két tojás a keményítő és végül a vanília kivonat plusz a citromlé.
A sütőforma azért van alufóliába burkolva mert a tepsibe kell tenni és pár cm forró vizet kell mellé önteni, így nem fog kiszáradni a süti de óvni kell nehogy felszívja a vizet és átázzon. Alsó felső sütésen 180 Celsius fokon 30 perc majd 150 Celsius fokon még 30 perc. Ekkor a sütőt lekapcsoljuk de nem nyitjuk ki hanem 60 percet állni hagyjuk bent a tortát.
6 óra hűtés után a választott öntettel fogyasztható. Jó étvágyat.
A pontos mennyiségek 18 cm-es tortaformához:
- 120 g. keksz
- 60 g. vaj
- 400 g. natúr krémsajt
- 120 g. cukor
- 200 g. tejföl
- 150 ml habtejszín
- 2 db tojás
- 2 evőkanál keményítő
- vanília kivonat , aroma
- 1/4 citrom leve
Sütés:
- 180 Celsius 30 perc
- 150 Celsius 30 perc
- + 60 percig bent hagyni a lekapcsolt sütőben