glutenfreehun

Gőzgombóc vagy szilvás gombóc ?

2019. április 07. - gfhun

Gőzgombóc vagy szilvás gombóc ?

Az a helyzet, hogy családunk glutént fogyasztható személyei között, nagyon népszerű finomság, a délnémet konyha hagyományos tésztaféléje a gőzgombóc. Az évnek a hidegebb felébe többször asztalra is kerül, a glutént sajnos nem fogyaszthatók bánatára.

Ezt a problémát próbáltuk áthidalni, egy olyan megoldással, hogy nekik is meglegyen az élmény, a hasonló kinézet és a hasonló ízvilág tekintetében is. Ehhez hívtuk segítségül a szilvás gombócot, illetve a Sparban vásárolható szilvalekváros gombócot.

spargomboc.png

Nem hagyományos módon lett elkészítve, pirított zsemlemorzsába forgatva mint ahogy történt már számtalanszor, hanem megfőzés után olvasztott vaj és mákos porcukor került rá. A végeredmény így sikerült: 

20190403_192444.jpg


20190403_192522.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenfreehun.blog.hu/api/trackback/id/tr9014746157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása