Sziasztok!
Ma a desszert kiválasztásánál egy narancsos pohárkrémre esett a választás, mivel nálunk az étcsoki és a narancs kombináció mindig sláger volt. Az első művelet természetesen valódi narancslé előállítása lesz:
Másfél narancsot facsartunk ki, egy felet félre teszünk a díszítéshez. Ezután a kapott narancslét ( vagy inkább narancsvelőt) kell összekeverni valami instant fixállóval vagy zselatinnal, amit nem kell felfőzni. Mehet bele porcukor, attól függően milyen narancsot sikerült venni, és 3-4 kanál felvert Hulala. A fixálló és hab arányát úgy kell eltalálni, hogy egy légiesen könnyű narancs habot kapjunk a végére, ha kész mehet a hűtőbe kb. 30-40 percre dermedni.
A következő lépés a csokoládé felolvasztása tejszínben. Ehhez jó minőségű étcsokit használtunk és valódi 1 dl tejszínt. A táblából 2 kockát félre tettünk a díszítéshez.
A pohár aljára kekszet képzeltünk el, ezt előszőr próbáltuk ledarálni de sajnos nem jött be mert nagyon porszerű lett a végeredmény. Úgyhogy kellett hozzá törni egy pár darabot kézzel, kicsit rusztikusabb, nagyobb darabokra, legközelebb a darálót ki is fogjuk hagyni.
Már csak az összeállítás van hátra, a rétegeket tetszőleges sorrendbe tegyük bele egy mutatós üveg edénybe vagy pohárba. Az összetevők is szabadon változtathatok, narancs helyett málna, meggy, kávé vagy karamell. Esetleg valamilyen pudingkrémes vagy joghurtos, túrós réteg is tökéletes választás lehet.
Összetevők:
- 2db narancs
- 1 tábla csokoládé
- keksz
- 5 dl Hulala
- 1 dl tejszín
- cukor
- habfixálló vagy zselatin
Ez kb. 7 pohár krémhez lett elég.